Vasas buffettallrik
Buffétallrikar, Stående arrangemang 2024
Fisk och kött; 445:-
Sotad biff med kapris och äggulekräm, tartelett med Västerbottenkräm och rökt forellrom, Skagenröra med löjrom, sashimilax med dillmajonnäs och picklad silverlök, rökt oxbringa med svampkräm och råhyvlad skogschampinjon.
Fisk; 415:-
Sashimilax med dillmajonnäs och picklad silverlök, sotad tonfisk med yuzumajonnäs och kålrabbi, Skagenröra med löjrom, varmrökt makrill med pepparrotskräm och citron, tartelett med Västerbottenkräm och rökt forellrom.
Vegetarisk; 385:-
Kronärtskocksbotten fylld med mandelpotatiskräm, toonishskagen med citron, tartelett med Västerbottenkräm och algkaviar, bakad rotselleri med tryffelkräm och pumpakärnor, svampkräm med bakat ägg.
Till alla tallrikar tillkommer det en brödbuffé med surdegsbröd, hårt bröd, smör, örtfärskost och hummus
Om ni vill att vi dukar upp bord för sittande middag debiterar vi 88:-.
Vid beställningar med färre än 50 personer tillkommer en extra avgift på 6 400:-
Vid ändring av antal gäster, vänligen se avbokningsregler.
Antalet gäster måste konfirmeras senast 1 månad innan arrangemanget.
OBS! Vid middag i Vasamuseet tillkommer en lokalhyra, kontakta Vasamuseet för
information; +46 (0) 8 519 548 70 / bokningen.vasa@smtm.se
12 % moms tillkommer på ovanstående priser.
Vasa bufféer
Priserna är exklusive 12% moms.
Vasa Buffé 1
595:- / person
Rökt lammstek med smulad getost
Låg tempererad biff med oliver, kapris och massa god olivolja
Lättgravad ekologisk laxrygg med kummin och dillmajonnäs
Hamachi (odlad ASC-märkt tonfisk) med limekräm och ärtskott
Potatis och rotfrukter med Nobisdressing
Blandsallad med rostad paprika
Bröd
Smör
Färskost
Hummus
Vasa Buffé 2
795:- / person
Bakad hjortytterfilé med pepparrot och picklade granskott
Kall inkokt lax med citronmajonnäs
Himachi skivad (ASC-märkt odlad tonfisk) med sojamajonnäs
Avokadosallad med handskalade räkor
Västerbotten cheesecake toppad med löjrom
Potatissallad med Dijonvinägrett
Rödbetssallad med getost och valnötter
Smör
Bröd
Färskost
Vasas Skaldjursbuffé
1200:- / person
Halv hummer
Krabba
Ostron
Rökta räkor
Färska Smögen räkor
Röding sashimi med dillmajonnäs och rostad kummin
Skagenröra
Kallrökt lax
Majonnäs
Rhode Island
Aïoli
Schalottenlök och sherryvinäger
Baguetter
Kavring
Smör
Västerbottensost
Kryddost från Boxholm
Buffétallrikar för stående arrangemang
Till alla buffétallrikar serveras bröd, smör, färskost med örter och olivröra.
Fisk och skaldjur
345:- / person
Skagenröra (räkor, dill, majonnäs, citron) toppad med löjrom från Kalix
Gummröra (matjessill från Norröna med äpple och ägg)
Öjebyröra ( kräftstjärtar, Västerbottensost, kummin, dill och majonnäs)
Kallrökt lax från Bexanders rökeri med pepparrotskräm.
Västerbottensost och hjortronmarmelad
Fisk, skaldjur och kött
315:- / person
Skagenröra (räkor, dill, majonnäs, citron) toppad med löjrom från Kalix
Kallrökt lax från Bexanders rökeri med pepparrotskräm
Sikaforsröra (rökt renstek med pepparrot, gräslök, och crème fraiche)
Rökt lammstek med getostkräm och skottsallad. Västerbottenost med hjortronmarmelad
Vegetarisk
275:- / person
Polentakaka med krasse & getostkräm, Algkaviar med syrad grädde och picklad rödlök, Smördegsbakelse med svensk pesto och fårost, Vasas vegetariska röra (morötter, äpple, stjälkselleri, majonnäs, dill och chili.
Svenska gårdsostar
128:- / person
Vi kompletterar gärna med en buffé bestående av ett urval Svenska ekologiska gårdsostar till ett pris av 128:- per person.
Priser angivna exklusive moms, 12 %.