25 NOVEMBER TILL 21 DECEMBER

Julen på Vasamuseet 2024

Lunch & Middag med svenska julfavoriter

Till årets julmeny har vi använt noggrant valda råvaror för att skapa våra julfavoriter, med klassiska Svenska smaker som ligger oss varmt om hjärtat. Allt är lagat från grunden av köksmästare Niklas Erneberg och hans skickliga kollegor i köket.

Innan middagen serverar vi ett glas hemgjord vit glögg och pepparkaka.

Välkomna att fira julen hos oss på Vasamuseets Restaurang

Julmeny

FÖRRÄTT

Sotad Fröyalax serverad med äggulekräm, saffranspicklad fänkål, granatäpple, kavringssmulor och dill

VARMRÄTT

Kryddstekt hjortytterfilé med gräddkokt grönkål, potatisterrin med Västerbottensost, rödvinssås smaksatt med stjärnanis samt mandelpotatischips

EFTERRÄTT

Pepparkaksparfait serveras med varma hjortron, dolce och mandelflarn

OST

En osttallrik med 3 sorters svenska ostar, fikonmarmelad och fröknäcke (134:- tillkommer)

Dryckespaket

Restaurangchef Anders Cedermark har själv kryddat en snaps med kryddor från trädgården och dessutom plockat ihop trevliga viner och annan dryck för de som önskar (se separat dryckeslista).