25 NOVEMBER TILL 21 DECEMBER
Julen på Vasamuseet 2024
Lunch & Middag med svenska julfavoriter
Till årets julmeny har vi använt noggrant valda råvaror för att skapa våra julfavoriter, med klassiska Svenska smaker som ligger oss varmt om hjärtat. Allt är lagat från grunden av köksmästare Niklas Erneberg och hans skickliga kollegor i köket.
Innan middagen serverar vi ett glas hemgjord vit glögg och pepparkaka.
Välkomna att fira julen hos oss på Vasamuseets Restaurang
Julmeny
FÖRRÄTT
Sotad Fröyalax serverad med äggulekräm, saffranspicklad fänkål, granatäpple, kavringssmulor och dill
VARMRÄTT
Kryddstekt hjortytterfilé med gräddkokt grönkål, potatisterrin med Västerbottensost, rödvinssås smaksatt med stjärnanis samt mandelpotatischips
EFTERRÄTT
Pepparkaksparfait serveras med varma hjortron, dolce och mandelflarn
OST
En osttallrik med 3 sorters svenska ostar, fikonmarmelad och fröknäcke (134:- tillkommer)
Dryckespaket
Restaurangchef Anders Cedermark har själv kryddat en snaps med kryddor från trädgården och dessutom plockat ihop trevliga viner och annan dryck för de som önskar (se separat dryckeslista).